<h1>eDnevnik, slovenski blog</h1>

"... a girly who dared to say..."

Zapuščam e-Dnevnik

Že dolgo opažam, da e-Dnevnik ni tisto kar je nekoč bil, zato tukaj vse manj pišem in še manj berem. Veliko ljudi, ki so imeli kaj povedati oz. so Ediju doprinesli neko globino so že zapustili ta portal.
Kar pa je sodu izbilo dno,.....

Danes sem gledala Tednik in zadeva Kajetan Kovič me je dala na "obrate". Mislim... NOBEN ampak NOBEN NORMALEN človek ne bi odtujil očeta svojim otrokom.  Vem, da gospa verjame sebi in verjame, da dela prav in v svoji sprevrženi resničnosti igra mučenico, žrtev ker ji ta vloga paše, paše njenemu egu (sem šla brat njen blog.... da ti padne mrak na oči usred podne!!), moram pa ji priznati, da je zelo vtrajen manipulator, toda zelo "prozoren".
Nakar odkrijem, da je ta ženska na Ediju in da je celo na tem portalu objavila dokumentacijo, ki že iz pravnega vidika ne bi smela biti objavljena, kaj šele iz vidika zasebnosti ter dostojanstva.
Če bi ta ženska zares ljubila gospoda Koviča, ji tega ne bi bilo treba obešati na veliki zvon, objavljati fotografije in ga v svojih zapisih vedno poimenovati z imenom in priimkom (da bo ste JA vsi vedeli da je ON z NJO)... če bi bila ljubezen res tako velika, bi se gospod že zdavnaj ločil od žene in bil z njo (o le zakaj?, le zakaj? tega ni naredil??? becouse he is saine perhaps???)).
Razočaranje nad tem, da nekdo pade tako nizko... za denar, za svoj ego... da se poslužuje tako nizkotnih dejanj... boli me, da sem ženska,.... boli me, da sem človek,... boli me, da sem iste vrste kot to bedno bitje. Ne morem ji reči "Sram te bodi", ker človek brez vesti ne pozna sramu. (nekako me spominja na Hildico Vegradovo, ness pa?!  - vse smo delali po predpisih... bla, bla... vse po zakonu.... bla bla.... jaz sem tukaj žrtev.... bla, bla). Če bi gospa res bila na mestu, bi stvar razčistila, bi se soočila z mediji... pa saj hoče imeti pozorost pa naj jo ima.

Ja razočarana sem nad administratorji, da dovoli take objave na svojem portalu. Če bi naša "pravna" država NORMALNO funkcionirala bi že zdavnaj padla kakšna težka tožba. Če bi bila jaz hči tega gospoda, bi tako tožila Edija in tisto garjavo ptičurino, da bi se kar kadilo. (ma ne bom se šparala.... ne bom zavijala v celofan, ... kamor je šel bek naj gre pa še štrek!)

Lastovki pa samo tole - "If you love somebody, let them go, for if they return, they were always yours. And if they don't, they never were." Kahlil Gibran. In to je to, to je resnica.

In ker ne morem biti del take skupnosti, ker bi morala iti preko sebe in svoja prepričanja, se pač take igre ne grem več. Vsekakor bom pogledala tiste 3 bloge, na katere še vržem oko tu pa tam, pa tudi povezavo na drug portal vam bom poslala.


Trenutno stanje duha: pa pa


... nisem še za straro šaro....

Me je nekaj ljudi kontaktiralo glede Šparovega natečaja za embalažo. Takole je.... žal nisem dobila dovolj glasov, da bi se uvrstila med prvih 100 in nagrade so splavale po vodi. AMPAK.... strokovna žirija je pregledala vseh 12.399 izdelkov in izbrala 27 izdelkov, ki so jim bile prav posebno všeč in podelile Nagrade za posebne dosežke. Kaj je ta nagrada .... nimam pojma. In... moja malenkost JE MED TEMI 27-IMI USTVARJALCI. Ma sem mal važna, predvsem pa vesela in ponosna, da kljub temu, da svojo umetniško žilico tako grdo zanemarjam, še nisem za v staro šalo, nekaj je vendarle še v meni.
Tukaj si jih lahko ogledate NAGRADE ZA POSEBNE USTVARJALNE DOSEŽKE me dnjimi je tudi Groove...

Evo to je to... aja bodo pa te nagrajene embalažice razstavljene od konca septembra dalje (drug teden predvidevam) v vseh večjih Šparovih centrih. Komaj čakam, da si ogledam končni izdelek, naredim nekaj fotk... in, da sem po dolgem časo zopet malce ponosna nase :)


Trenutno stanje duha: :)


Kdor nima v glavi ima pa v nogah

Me tako dolgo ni bilo naokoli, da moram malce povedati, kaj se kej dogaja v moji službi, drugače me bo razneslo od jeze, razočaranja, nemoči...
Žal so naš otok sreče in blaženega ugodja razbili, njihegove avtoktone prebivalce pa razselili v bližnje jame staroselcev :o( Mikroklima blaženega otoka se je tako razblinila in ostali so le strupeni plini prebivalcev jam, ki nam (avtoktonim prebivalcem Blaženega otoka) zastruplja misli, dušo in telo. Jamski prebivalci so bitja različnih mešanic genetskega materiala.... sicer se delajo, da so ljudje, delijo nasmehe in so strašaaaaaaaaaaaaaaaansko pomembni. Njihova glavna hrana je pozitivna energija, ki jo z veseljem prebavijo v strupen smrad; njihov glavni šport je egotrip in najbolj so srečni, ko so vsi okrog njih nesrečni. 
No to je poetični zapis oz. opis trenutnega službenega stanja, ki je iz dneva v dan slabše, seveda bomo pravljično deželo Jebena Uvala večkrat obiskali.

Tema današnjega zapisa pa je naslednja štorija: pri svojem delu se srečujem z velepomemdnimi osebki, z visokoletečimi nazivi in ki si nizajo svoje dr-spredi pa dr-zadi, pa ing., pa mag. ... skratka o sebi imajo mnenje da "... so brez konkurence, cvet inteligence..." (ala I. Mlakar) Toda ti šment ane, ko pa se pri čisto enostavnim obrazcem (seveda priloženo so navodila v slikicah) popolnoma izgubijo in v svoji nemoči zabrusijo, da OOOOOOOOOOONNNNNNIIIIIIII pa že niso študirali, da OOOOONNNIIII so pa dr. in mag. in.... da so.... skratka ONI so tako hudo nad vsemi, da obrazcev pa že ne bodo izpolnjevali in da smo (pod) ljudje za to na svetu. Ja dragi moj a na avtobus te tudi mama pelje, ker si nad vsem in voznega reda ti pa že ni treba znat, ker bo avtobus ITAK sam zate ustavil.... bla bla bla.

Ob vsem dogajanju v naši pravljični deželi in v politiki in.... skratka povsod, sem ugotovila, da je Slovenija pravzaprav fenomen.... le kje je na tako majhnem geografskem področju tolko zaplankanih, zarukanih, butastih ljudi????!!! Pa mi Pika reče "Ja draga moja sam po procentu olimpijskih medalj na št. prebivalcev smo pa v svetovni špici!!!"

Moj komentar: KDOR NIMA V GLAVI , MA PA V NOGAH!!!


Trenutno stanje duha: ... pogrešam naš otok :o(


Somrak .... ali kako se lahko zaljubiš v ljubezen samo

Sicer ne vem kako je možno, da si romantik, hkrati pa ne verjameš v ljubezen????!!! No ja sicer sem bla pa čudna že kot otrok :o)

Torej v čem je stvar... Berem.... pardon POŽIRAM!!! zbirko Somrak, sem pri koncu tretje knjige in seveda ker sem tudi četrto dobila v roke sem mogla že malce pokukati vanjo (ja ja sej vem..... nestrpnica pa to). Kdor jih je prebral ve o čem govorim.... če se pa pri teh knjigicah ne zaljubiš v ljubezen samo.... :o)))

Ja itak, da sem se popolnoma prepustila zgodbi.... Ponavadi berem ponoči,... blok se umiri, zunaj nastane tišina, slišim veter.... in berem, popolnoma padem v zgodbo. Slišim glasove, vonjam sladke vonje, srce mi utripa v ritmu zgodbe in možgani ne morejo dohitevati oči. Ne vem ali se tudi vam to dogaja, toda nekatere knjige me dobesedno potegnejo v astral zgodbe in... včasih mi je realnost bolj tuja kot življenje izza papirnatih platnic. Da se ne potopim pregloboko v objem drugega življenja, vedno berem ob glasbi ali televiziji, drugi "varnostni ukrep" je branje treh knjig vzporedno; treh popolnoma različnih knjig in me tudi med dnevnim sanjarjenjem ena sama zgodba ne more začarati. Svoje misli in srce razdelim na 3 pa sem "normalna". Kaj pa bi bilo, če bi glasno verjela v vile, škrate, v angele, dobre vampirje....

Somrak je ena sama hvalnica ljubezni (vsaj jaz jo tako doživljam). Beseda "popoln" je itak čisto preveč rada v zavetju mojih možganov in v tej knjigi je v opisu glavnega junaka uporabljena .... mnogokrat. Vsa čustva glavnih junakov podoživljam tako.... preveč?! Jok, olajšanje, veselje, hrepenenje.....

Seveda mi je popolnoma jasno, da taka ljubezen ne obstaja, da je .... ma to ni mogoče. Želim si, da bi jo okusila.... vsaj malo toliko, da bi verjela, da obstaja. Mislim, da bi človek, ki bi doživel tako moč ljubezni bil popolnoma spremnjen. Svet bi bil drugačen :))

Hiša-brez tebe


Trenutno stanje duha: hecno


Danny once toooooooo many

Totalno sem zasvojena s tem tipom, ki me nasmeje tudi, ko je takole duhamorno vreme.

Emo....Sunrise.... ohhhhhhh (smrk, smrk)..... za crknit

Kissing....No Alex,  not that one eather.....

No ja tipo ima tudi kake take, ki mi pač niso všeč, ampak..... tile dve me pa zmeraj nasmejeta. Pa seveda tale res bizaren maček.

Mačko tačko

Trenutno stanje duha: ....ha ha ha ha.........


Serafina se je potapljala

Ni odveč, če malce pojamram, da komaj sledim sama sebi in si težko prislužene vikende rezerviram za stvari in ljudi, ki so mi pri srcu in za presenečenja :o)

Torej Baya je na srečolovu zadela spoznavo potapljanje za dve osebi in seveda ta čast je doletela prav mene. Sicer sem se spretno izogibala zadevi skoraj eno leto, a prišel je skrajni čas, da vnovčimo bon.
Mah.... neopren, pa kisikove bombe.... pa kako bom to, pa....
In ker sem vedela, da mi ni spasa sem se pač "vrgla v vodo" in upala na najboljše.

Kot prvo sem dobila krče v mišicah rok, ker sem tako krčevito držala volan, saj mi je močan veter avto prestavljal po avtocesti... ni fino. Seveda obvezna parkirnina tik pred mestom Piran, mi je dvignila pritisk in godrnjala sem celo pot do potapljaškega centra.... itak. V centru naju je lepo sprejel Miha, ki je bil tudi najin inštruktor.... bošček, kar zasmilil se mi je.... tole godrnjavo gorenjko bo v morje pelal... joj joj. Najprej en kratek video, kjer je gospa v angleščini razložila kaj moraš početi.... presenetljivo sem vse dojela in se zapomnila, ni bilo težko. Nato smo šli na kratko kavico in je Miha še enkrat lepo razložil. "No zdej pa neopren, plavute, masko.... pa gremo v morje?" je rekel. Kaaaaaaaaaaaaaaaj a kar v morje.... a se ti šališ?! Veter je pihal, da mi je kar slabo postalo ob pogledu na valove... ne ne smo šli na drugo stran rta, kjer je bilo morje skoraj mirno. "Pa kaj delam tukaj? KAJ MI JE TEGA TREBA???"

Neopren - jao, jao.... komaj sem se stlačila, seveda sem tarnala, da je to meni premalo... no ja ampak baje tako pač mora biti in ko mi je prvič voda spolzela za neopren.... brrrrrrrrrr..... joj zakaj ni bil manjši. Bila sem kot nek  smešen pingvin... neokretna, hecna.... no ja vsaj zeblo me ni. In na-to uteži.... o sveta nebesa, kot, da nisem dovolj težka.... kriza, pa še kisik, pa plavute in masko.... in z vso to kramo na sebi lepo peš po ulicah Pirana, da smo prišli na drugo stran kjer smo se potapljali, res sem hodila kot kaki zadet pinvin :o)

Po najbolj spolzkih stopnicah tega sveta sem se skobacala v vodo... oooooooooo to je pa že bolje.Miha je pokazal nekaj vaj, ki sem jih morala ponoviti. Vse fino in fajn, a valovi in tok so mi nagajali, ampak je šlo. In po tem... potop. Hmmmja, ampak nikakor se nisem mogla potobit.... pri vsej teži?! Nekako mi je uspelo in bilo mi je, kot bi bila v nebesih.... pa to je super. Pozabila na vse muke in sem uživala v tistih nekaj minutah.

Kobacanje iz morja je bilo itak poglavje zase.... ampak občutek vse tiste teže.... uuuuuuuuu neugodno, gravitacija res ni bila moja frendica. Skok iz vse opreme in občutek je bil fantastičen.

Res fenomenalna izkušnja. Ko bom imela novce si bom omislila tečaj, da naredim izpit in se bom lahko sama potapljala. Delalaga bom v istem centru, saj so zelo prijazni in..... če so preživeli eno godrnjavo gorenjko, potem so vsega hudega vajeni.

Še enkrat bi pohvalila Miha iz SUB-NET-a Piran in se mu zahvalila za prijaznost in potrpežljivost.


Trenutno stanje duha: ... cool...


Slovenka v skupini Bellydance Superstars

Ja tako je kot ste prebrali v naslovu.... in kdo je to.... Manca Pavli.

Vse čestitke Manca!!

BDSS je skupina, ki jo vodi bivši režiser Stinga in skupine The Police Miles Copland. V svojih vrstah ima najboljše plesalke orintalskega plesa kot so Rachel Brice, Petite Jamilla, Sabah.... in del te skupine je sedaj tudi Manca Pavli, ki je prva Slovenka in druga Evropejka, ki ji je uspelo s svojim plesom navdušiti komisijo na avdiciji.

Bellydance Superstars 2009In kdo je Manca?
Manca je svojo plesno pot začela pred..... leti v plesni šoli.... Svojo izobrazbo v klasičnem orientalskem plesu je nadgrajevala z učenjem pri učiteljicah tako v Sloveniji, kot v tujini -
Sabuhi Shahnaz, Heleni Eriksen, Špeli Stramšek, Evi Stramšek, Maši Kagao-Knez, Petite Jamilli, Vesni Jevšenak, Ujwalu Bhole (joga) ...
Glede na njeno radovedno naravo in željo po več, je kmalu ugotovila, da ji je klasični orintalski ples dal vse kar je želela in da je čas za stopničko više. Ko je na spletu videla nastop Rachel Brice si je rekla "Ja to je to, to hočem!!" , je svoje znanje dopolnila z učenjem tribal stilom orientalskega plesa. Želja po učenju jo je seveda peljala v tujino, kjer si je nabirala znanje in izkušnje. Njene učiteljice so bile
Miri Betz, Frederique, Zoe Jakes, Ariellah Alfalo.....

Toda njena največja inspiracija, vzornica, učiteljica in nenazadnje tudi prijateljica je Rachel Brice ena izmed najboljših, če ne celo najboljša plesalka tribal stila na svetu, ki nas je letos na Mančino povabilo, počastila s svojim obiskom. Zadnji 2 leti je Manca občasno tudi njena asistentka na mednarodnih delavnicah po celem svetu in le vprašanje časa je bilo, kdaj bo njeno ime na plakatih BDSS.


V sezoni 2008-09 je pripravila veliko predstavo Oriental under construction, ki je bila popolnoma razprodana v Ljubljani, Mariboru in Zagrebu, in kljub dodatni uprizoritvi ni mogla potešiti vseh navdušencev, saj so tudi te karte pošle v enem samem tednu. V predstavi so se prepletali klasični oriental stil plesa z novim tribal stilom, ki ju je umetnica odlično vkomponirala v zgodbo o povezovanju in evoluciji plesnih stilov.

Ima veliko načrtov, projektov.... le upamo lahko, da bo tako talentirana umetnica ostala vsaj še nekaj česa v naši državi.

Manca je indigo otrok (to je moje mnenje), o tem ni dvoma... in v plesu je njena stara duša našla stik z mladim, nemirnim umom; v njeno dušo se počasi seli mir, pri čemer ji pomaga vsakodnevna vadba joge in ukvarjanje z duhovnim aspektom njenega bivanja. Zaveda se, da ples veliko da a tudi zahteva svojo ceno. Ni le učiteljica plesa, korakov, gibov.... pri vadbi te popelje do meje zmožnosti.... nato pa te z nasmehom in spodbudo pelje čez mejo in ti pokaže in dokaže, da zmoreš več. Ni le umetnica ampak tudi kretorka idej, ki ugledajo luč na odru ali pa zaživijo v njenih učenkah. Je inspiracija, ki ti da krila, ko to potrebuješ, je svetovljanka, ki rada pride domov... je odlična študentka FF, ... Kaj naj rečem, .....presežniki so ji pač pisani na kožo.


Vir...


P.S. Za vse tiste, ki sprašujete, kje je članek o Rachel Brice v Sloveniji - TUKAJ... Delavnica, PogovorTrenutno stanje duha: sooooo proud


Rachel Brice v Sloveniji (še zadnjič)

Evo zadnjič vam "težim".

Drage moje in dragi moji..... konec tedna, v soboto 1. avgusta bo v Slovenijo prišla svetovna zvezda orientalskega plesa Rachel Brice. Njene videoposnetke si lahko ogledate TUKAJ

za pokušino pa le enegaIn zakaj zopet tale post furam..... ker nimamo denarčka za reklamo in želimo, da se vas čimveč udeleži njene predstave. To je res enkratna priložnost.... 3 leta se je Manca trudila, da bi jo pripeljala v naše konce, saj je Rachel zabukirana več let v naprej. Torej če bi se kdorkoli odločil, da pride, naj mi pošlje ZS ali pa mail na kaisa.deamon@gmail.com saj so karte v moji oskrbi. Cena je 25eur, vabilo pa je pripopano za prečudovitimi fotkami Rachel.

  

  
Question & Answer diskusija bo potekala kot sproščen večer (2 avgusta ob 18h v Živa Centru v Ljubljani) - ni treba da imate kakršnakoli vprašanja, lahko samo pridete in jo poslušate (verjetno bo debata tekla o inspiracijah, plesni vadbi, turnejah, tehniki, "plesnih" depresijah ter evforijah in podobnih zanimivih temah ki jih je z njo še posebej zanimivo debatirat :))

- Tarab -


predstava orientalskega plesa


 z RACHEL BRICE, Bellydance Superstar


(ZDA)


1 avgust 2009


ob 20h v Domu Kulture Kamnik


Vabljeni na večer opojnega orientalskega plesa in se pustite začarati norim ritmom!
Tokrat bo za vas plesala Rachel Brice, Bellydance Superstar, najboljša in najbolj vplivna Tribal Fusion plesalka, ki je s svojo stilizacijo za vedno spremenila Tribal stil in povzročila pravo evforijo po celem svetu!
Kaj povedati o njej, vsaka beseda bi bila premalo. Preprosto je osupljiva.


Nastopajoči:
RACHEL BRICE (ZDA)

Manca Pavli
Daša Keber
Zina Dzamastagič
Ksenija Rejec
Nika Mlakar

orientalska plesna skupina Vzhodna Pravljica pod vodstvom Irine Stankovič
Bollywood plesna skupina Shakti pod vodstvom Nataše Kočar


Rezervacije kart na e-mail: kaisa.deamon@gmail.com


Več informacij na www.bellydance-fusion.com
Trenutno stanje duha: ... čist euforična.....


Closure..... Zaključek

"Zadnjič sem se pogovarjala s kolegico, ki mi je obudila davni spomin na mojo zadnjo simpatijo (beri traparijo). Danes se nasmehnem, toda z grenkobo, pa ne zato, ker bi me bolela neuslišana ljubezen, ampak zaradi sramu... sramu nad svojo naivnostjo, zaupljivostjo in ker sem tako gladko utišala moj notranji glas. C c c c c  Serafinca, pa zakaj se ne poslušaš? Ma ja no sej bom drugič bolj pazila. Je pa res, da imam več sreče kot pameti tako, da hvala moj Angel Varuh, lahko bi pa res prišla skupaj in....grozno, bilo bi še hujše kot je dejansko bilo. Sedaj sem jokcala kako mi je hudo, a seveda ko pride razum in ko svojemu notranjemu glasku končno daš besedo, mi je vse jasno in se samo zahvaljujem višjim silam, da so me obvarovale pred tem človekom.

Pa zakaj sem taka.... eeeeeee miška moja zaradi tega, ker si tako lačna ljubezni, da čist vse "kupiš", tudi največje buče od butastega kmeta. Evo to je odgovor!!!!!

 Hja in zaradi laži nekih brezveznjakov se rodi nezaupanje. Kako hecno, morda pa ravno tistim pravim ne zaupamo, tistim ničvrednežem pa verjamemo vsako "rošco", ki nam jo posadi...."

BLA, BLA, BLA....evo to je moje nedavno neko bentenje.... ZOPET ane. A sem poslušala svojo intuicijo ter počakala z objavo, slutila sem, da je to mlatenje prazne slame, da to ni to, toda.... tisto pravo še nisem odkrila. Nato pa sem se nekaj tednov kasneje o tem pogovarjala z Miškom. Podal mi je svoj pogled.... pogled zrelega moškega, ki je dal že veliko skozi  in brez dlake na jeziku pove svoje mnenje. In po tem pogovoru sem..... hmmmm mogoče bi lahko rekla, da sem za eno mrvico bolj odrasla?!

Sedaj je ta slika taka:
"Tigrčku sem vse verjela, ker sem se zavestno odločila za to, pa naj bo še tako neumno....vem, da sem zavestno zatrla svoj notranji glas. Zakaj? Ker je svet tako poln predsodkov in ker sem jaz tako polna le-teh, da sem si rekla Serafinca.... preteklost je mrtva in prihodnost je negotova, edino kar je resnično je tukaj in zdaj. Daj človeku priložnost, da se izkaže in dokaže tak kakršen je, verjemu mu tisto kar reče, saj ni naredil nič takega, da mu ne bi verjela. In sem verjela.... in sem mu dala popolnoma nepopisan list papirja ter s tem priložnost, da začne na novo, da lahko ob meni postane človek kakršen želi biti.... Logično, da nekdo ki temu ni dorasel to izrabi...logiočno, saj je to nekaj povsem neobičajnega in logično, da priložnost naredi tatu. OK.... štekam. On je potreboval egotrip, jaz pa iluzijo ljubezni.... vsak je dobil svoje....pika.

Nato seveda pride samodestruktivni napad.... tisti Zakaj sem tako naivna? Zakaj sem... Zakaj Jaz.... v tej zgodbi JAZ nisem naredila napake, tirej tile Zakaj-i odpadejo, ker so popolnoma nepotrebni.

Mišek, pa mi je dodal še en pogled.... Poglej, če je poleg svoje ženske imel še tebe, torej si ti nekaj tako posebnega, da si speljala njegovo pozornost, misli.... bodi ponosna na to. In ja ... zakaj pa ne, sem ponosna in se smejem sama sebi za vsako solzico."

Evo to je to, končno sem dobila svoj zaključek, zaprla knjigo z njegovim imenom, dala sem jo na oddaljeno polico, na njej se bo nabiral prah in stric Čas jo bo nekoč preglodal in ne bo več obstajala. Nasmeh mi že nekaj dni ne gre iz obraza..... tako svobodno in tako trapasto srečno se počutim :o))))(Hvala Mišek.....čeprav resnice včasih ni lahko poslušati, sam ti hvaležna za tvoj čas.)

Trenutno stanje duha: Življenje je tako lepo, a ne :o)))))


Za bogate Slovence ni recesije

Ja dragi moji spet bom bentila, saj vem, da ne bo nič pomagalo, ampak vsaj ventil si lahko spustim a ne.
Torej Za bogate slovence ni recesije je naslov prispevka, ki si ga lahko ogledate. "Ja kaj boš pa spremenila, če boš bentila???" A veste kaj, tisti, ki so tiho, ko se godi krivica je ravno toliko kriv kot tisti, ki krivico povzroča!!!!

Gospod J.T. Kuhner je napisal "Some states have a mafia; the Croatian mafia has a state." in popolnoma enako velja za Slovenijo in to že od 1991 leta dalje.IT IS TIME FOR REVOLUTION


Trenutno stanje duha: .... totaly pissed off....


Alter ego

Predkratkim sva se Cicijem pogovarjala o Alter Egu.... kako in kdaj in.... zakaj. Vsak o sebi ni želel razkriti ničesar, ama prav ničesar, pa si poveva kar dosti. Je to za nas tako.... intimno ali nas je tako sram ali pa je mogoče bolj, da drugi česa ne vedo????

Hmmm koliko sta Alter in jaz sploh povezana, ... sploh sta? Zakaj....??

Ne moj Alter ni Serafina. Ne izdam mojega Alterja.... je pač drugačen... sploh pa.... nimam samo enega Alterja.

Hmmmm moj Alter (navihano-zloben-skrivnosten-muzajoč nasmešek je trenutno na mojih ustnicah).... kolegica ANT mi je rekla "Ženska duša je kot morje, globje ko greš manj svetlobe je, bolj je strašno, a zakladi so zmeraj nekje na dnu." .... in moj Alter oz. Alterji imajo osebnost glede na globino... jaaaaaaaa globino.... včasih se ustrašim ... a mi je nekako cool, tudi čista zloba mi je domača.... Alterji ja.... zanimivo je to.
Trenutno stanje duha: ... mrzim, da mi folk laže...


Pride ženska k zdravniku..... ali čustvena centrifuga (moje mnenje!)

{ 13:10, 30. 06. 2009 } { Posted in V branje } { 2 komentarji } { Stalna povezava } { Obvesti prijatelja o tem sporočilu }
V soboto ob 3:02 se končala z branjem Kluuna.... do danes sem zbirala besede in čakala, da se prah v mojem umu in srcu poleže, da bom lahko kaj napisala.
Najprej sem bila šokirana, nato jezna nanj, nato na zdravnike, nato nanjo, nato na lubico, nato... sem se prašala, zakaj se sploh jezim. Nato.... solze, solze,.... nato mir.
Že dolgo nisem doživela kaj takega.
Poistovetila sem se z Ross, ona mi je blizu... našla sem se v njej, njena koža mi je domača.
Hmmm kaj sem se naučia iz nje....mislim, da se nisem naučila dovolj in jo bom ponovno prebrala, toda v tem treutku to, da je ljubezen..... energija, ki jo lahko daješ več ljudem in ne samo enemu.... to, da je ljubezen in odgovornost.... da, moraš nekoga spustiti na svobodo, da se ti vrača, drugače pobegne.... to, da ti denar lahko kupi kvaliteto življenja v takih situacijah.... ma veliko je tega, toda to je nekako... a veste pred mano lepo pogrnjeno, to je nekako dojemam z razumom nisem pa še dojela s srcem in dušo.

Ma kako fajn knjiga....sem si jo kar kupila in pridno barvala  stavke, ki so mi všeč.
Moj najljubši odlomek vam bom napisala kasneje, ko pridem domov.Trenutno stanje duha: .... ne smem a vem, da lahko.....


Intuicija, podzavest, angel varuh ali pa morda .... čisti mazohizem

Tisti, ki me poznajo vedo, da sem res en hecen primerek od ženske. Radovedna do skrajnosti, jezikava, da me je strah letenja in da imam probleme z moškimi.... (pa še mnogo tega bi se našlo). Ja zopet smo tam.... ma bolj posredno pravzaprav.

Jest zdej neki ne štekam..... ko se mi zgodi kaj lepega, ko mi nekdo izkaže čustva..... se najprej postavim v "obrambno pozicijo"potem, ko vidim, da tip ne grize se popolnoma stopim in nato z enim samim zamahom, kot peščeno mandalo, vse uničim????!!!! Aaaaaaaaammmmmmm.... in to se mi je predkratkim ponovno zgodilo. No ja saj ne, da je karkoli fino v vsej situaciji toda, če bi..... no ja saj je bolje tako, ampak..... zakaj za hudiča delam to. Ko je nekaj super fajn ali to uničim jaz ali pa nekdo drug.... a ne morem uživat v lepih stvareh? Mislim, da nisem vredna??? Ali pa sem res mazohistka in uživam v trpljenju, lastni bolečini???

WTF.... res ne vem zakaj to delam.

Je pa še nekaj.... s časoma se ponavadi.... no zmeraj, če sem iskrena.... izkaže, da je bila to ena izmed boljših potez oz. odločitev. Hmmm zdej pa ne vem, ali moja podzavest tak ven udari in naredi tisto kar je dobro zame, morda angel varuh prišepne tisto neumnost, intuitivno naredim bedarijo..... ali pa je pač le užitek v bolečini???

Sem edina v tem početju???

Hmja, ne dvomim, da boste dali kake analize, mnenja itd. Se prav veselim, morda pa vendarle najdem odgovor.

Trenutno stanje duha: patetico - druga


Totalno zaljubljena v.....

v glas tegale mulota. Kurt Nilsen.... pa kaj naj rečem... Norvežan (a je treba še kaj druzga napisat al kaj ), ki zelo zanimivo poje oz. ima tak glas, ki paše mojim ušesom. Odkrili so ga na oddaji World Idol.

In moja najljubša pesem  je.... Alleluja, ki ga poje s sotekmovalci (se mi zdi), on je zadnji, ki poje besedilo (tam pri 2:00 začne peti on). Mislim, da me bosta sodelavca zabrisala iz pisarne, ker ga vrtim že cel teden non stop .

AllelujahNo tole je pa njegov posnetek iz avdicije.... ja kolk je... tako.... ma ne vem... sproščen in hkrati samozavesten ampak je čutit ščepec treme ali pa strahu.....srčana kombinacija.
Za roj. dan mi lahko kdo kupi njegov CD.... bom very happy baby.


Trenutno stanje duha: ... allelujah....


Cicely is not a town,... it's a state of mind

Ta citat sem nekje ujela med surfarnjem po netu, že davno davno...nimam pojma na katerem forumu, ali pa je kak zagret fan tole izumil, toda Serafina je popolnoma zasvojena s to nadaljevanko.
Saj se spomnite Eda, Chrisa, Shelly, dr. Flaishmana.... (ja itak da imam vse sezone na DVD.ju, thaaaaaaaaa :o))

Hmmm najraje bi bila....Merylin....njena skuliranost in tisti zgovoren molk...carica.
Najraje bi bila v družbi Ruth-Ann...aaaaaaaaahhh polna življenskih izkušenj, modrosti in vedno je našla srečo v majhnih stvareh.
Uf Chris...njami.... what can I say.... umetnik, filozof, pa dolgi laski... lahk le sanjam a ne.
Ed...ah mala nežna dušica, ki je vedel več kot je povedal.
Adam... to je pa moj... ma kaj vem, njemu sem se lahk skoz smejala, sarkastični humer mi je najljubši.

Obožujem to malo skupnost, še bolj pa naravo, pa tisto malo kočico ob jezeru in severni sij in sneg ...in...in...
Ja Cicely je le stanje duha,, vsak karakter je imel posebno vligo in zanimivo je to, kako skozi lastno odraščanje oz. čustvena stanja do karakterjev razviješ popolnoma drugačen odnos. Npr. danes mi je nekdo blazno kul, medtem ko ga takrat, ko je serija prišla na ekrane, sploh nisem opazila.

Lahko bi rekla, da je gledanje teh epizod nekaj takega kot branje Malega princa, iste besede imajo vedno znova nov pomen.

Kadarkoli sem v stresu, si zavrtim nekaj delov, pa je takoj bolje.

Uvodna špicaAurora...konec....My town
ok lahko se postavim na glavo ampak zadnjih 5 minut zadnje epizode vam na žalost ne morem pokazat (pravice pa to), toda kdor ima možnost... serija se zakluči s prečudovito pesmojo My town (Iris DeMent) in odlično montažo kadrov...pogreje srce, dušo in nekako te pomiri... mogoče nekje, nekoč bo Maggy plesala s Chrisom in čutila.... mir, spokojnost...
'Tranquility Base' - Last scenes of Northern Exposurenajdla, najdla... no je bolj sab posnetek toda bolje to kot nič :o)


Trenutno stanje duha: love you .....Cicely


{ Prejšnja stran } { Stran 1 od 7 } { Naslednja stran }
Kaisa.eDnevnik.si

O meni

Zapeljiva, samosvoja, nežna, vsekakor...... muc(k)asta.
Candy (Iggy Pop)

I've had a hole in my heart for so long,
I've learned to fake it and just smile along.
Down on the street those men are all the same,
I need a love, not games!

Not games!!!!


Moje povezave

Domov
Osebna stran
Arhiv sporočil
Sporočila mojih prijateljev
Foto albumsite statistics

Kategorije

Bleep
Brez komentarja
Mislim - torej sem
Spontano
V branje
V mojem peskovniku
V verzih
Vroce zgodbe

Nova sporočila

Zapuščam e-Dnevnik
... nisem še za straro šaro....
Kdor nima v glavi ima pa v nogah
Somrak .... ali kako se lahko zaljubiš v ljubezen samo
Danny once toooooooo many
Serafina se je potapljala
Slovenka v skupini Bellydance Superstars
Rachel Brice v Sloveniji (še zadnjič)
Closure..... Zaključek
Za bogate Slovence ni recesijeMoji prijatelji

mv
Lucija07
bonbonhaiku
eUssatka
Asinya
sheehs
shia
svetloba
Saska
Chatnoir
HerrC
thorin
FerroMonaDe
skyline
roxa
CJC
klotilda
sweetnightmare
rega
iskrca
maiiculica
skalaprava
alesmaister
brokenwords
igralec
razgaljena
sandra
mastadzoni
jasmin01
ptjeln
zalcy
OdseviNeba
lordd
salamandrina
blaze
bica
OrientalskaPlesalka
Greatatlash
noone
tedi
laana
Mehanizmi
crazyLIKEme
vid
brjav8
vopc
agapetos
zuzzu68
orhideja
mandarina
sailor565
drsalka
Dotik
masreya
minerva
andrejm
erasmus
dina
abuu
manicnipoet
Ustvarjalnost
neponovljiva
zadrog
sime
najinapot

Zanimive strani

Nenya
Budistični tempelj v Sloveniji
Živa center
Biti ženska
Bandy
Temari
Zanimivo in vroče
Kisla Glista
Blogos
Bioritem
Kia Ora
Statistika
Orientalska Plesalka
Smeh, solze in žlica vegete
Astro joga
TED - Ideas worth spreading
Mala Pika
Število zadetkov: 502751

eDi

Drugi svet - slovenski blogerski casopis
si.blogs
SloBlogi.net
Bloger.si

Avtor vsebine tega eDnevnika je Kaisa.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik